Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sladké volské oká - čokomisky s tvarohovou plnou

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
čokoláda
20 g
stužený tuk
1 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
kryštálový cukor
150 g
jemný tvaroh
trochu
vaječný likér

postup

1.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s Cerou. Necháme vychladnúť. Medzitým si poháre / v tvare vajíčka, napr. vínové / vystelieme celofánom. Do pohára nalejeme polotuhú čokoládu a otáčane s pohárom, aby čokoláda stuhla po okrajoch. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť. Veľmi opatrne vytiahneme z pohára celofán a stiahneme ho aj z čokolády.
2.
Duté čokoládové vajíčka naplníme vymiešaným tvarohom s cukrom a do stredu nalejeme trochu vaječného likéru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
901
23.3.2013 19:26 | |
+3 -2
Ak chceš naozaj dobrú čokoládu, zabudni na ceru. Horká čokoláda sa spracúva takto: Čokoládu pred rozpustením nasekaj na čo najmenšie kúsky. 2 tretiny nasekanej čokolády roztop nad parou (pozor, aby sa para nedostala do hrnca). Hrniec s čokoládou odstav z pary, prisyp zvyšok čokolády a miešaj kým sa celkom neroztopí. Čokoláda ostane lesklá a pri dotyku sa hneď nebude lepiť na prsty a roztápať.
MariaTheresa111
29.3.2013 03:57 | |
+2 -1
mne to zase viacej chutí s tou Cerou...a mliečnou polevou! horkú neznášam ale zas niekomu viac chutí tá tmavá :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...