Pridať recept

Losos s paradajkami plnenými chrenom

ingrediencie

500 g
filety z lososa
štipiek
soľ

Tulipány

100 g
jemný tvaroh
2 ks
tavený syr
podľa chuti
chren a majonéza

Príloha

300 g
zemiaky
1 balíček
cherry paradajky

postup

1.
Grilovaný losos: rybu osušíme od nadbytočnej vody, osolíme a na olivovom oleji orestujeme z oboch strán.
 
2.
Chrenové tulipány: Podlhovasté cherry paradajky nakrájame krížom tak, aby v mieste stopky ostali celé. Vydlabeme zrniečka, naplníme plnkou. V mieste stopky vpichneme asi 10 cm dlhú špajdlu, na ktorú navlečieme zelenú vňaťku mladej cibuľky – ako stonka tulipánu.
3.
Zemiaky: Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska. Pekáč vymastíme olejom, vložíme zemiaky, osolíme, posypeme mletou rascou, zamiešame a ešte polejeme olejom. Pečieme asi hodinu vo vyhriatej rúre za občasného premiešania. Ku koncu pečenia môžeme posypať strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať