Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné mäsové lekná

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
mleté mäso
5 ks
uvarené vajce natvrdo
2 ks
rožok
2 ks
vajce
balíčkov
soľ
1 ks
cibuľa
mleté čierne korenie
cesnak sušený, cesnak
petržlenová vňať
olivový olej

postup

1.
Rožky natrháme, namočíme vo vode, vyžmýkame. Zmiešame ich s mäsom, 2 vajíčkami a s koreninami. Vajíčko uvarení na tvrdo obalíme mäsovou hmotou, vytvarujeme do tvaru gule.
2.
Pekáč vymastíme olejom, vložíme mäsové guľky, pridáme ešte 4 strúčiky cesnaku a vetvičku rozmarínu. Pečieme pri 200 °C asi pol hodinu.
3.
Upečemé guľky prekrojíme do tvaru kríža, ale opatrne, aby sme guľku neprekrojili úplne. Podávame zo zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...