Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné mäsové lekná

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
mleté mäso
5 ks
uvarené vajce natvrdo
2 ks
rožok
2 ks
vajce
balíčkov
soľ
1 ks
cibuľa
mleté čierne korenie
cesnak sušený, cesnak
petržlenová vňať
olivový olej

postup

1.
Rožky natrháme, namočíme vo vode, vyžmýkame. Zmiešame ich s mäsom, 2 vajíčkami a s koreninami. Vajíčko uvarení na tvrdo obalíme mäsovou hmotou, vytvarujeme do tvaru gule.
2.
Pekáč vymastíme olejom, vložíme mäsové guľky, pridáme ešte 4 strúčiky cesnaku a vetvičku rozmarínu. Pečieme pri 200 °C asi pol hodinu.
3.
Upečemé guľky prekrojíme do tvaru kríža, ale opatrne, aby sme guľku neprekrojili úplne. Podávame zo zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...