Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné mäsové lekná

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
mleté mäso
5 ks
uvarené vajce natvrdo
2 ks
rožok
2 ks
vajce
balíčkov
soľ
1 ks
cibuľa
mleté čierne korenie
cesnak sušený, cesnak
petržlenová vňať
olivový olej

postup

1.
Rožky natrháme, namočíme vo vode, vyžmýkame. Zmiešame ich s mäsom, 2 vajíčkami a s koreninami. Vajíčko uvarení na tvrdo obalíme mäsovou hmotou, vytvarujeme do tvaru gule.
2.
Pekáč vymastíme olejom, vložíme mäsové guľky, pridáme ešte 4 strúčiky cesnaku a vetvičku rozmarínu. Pečieme pri 200 °C asi pol hodinu.
3.
Upečemé guľky prekrojíme do tvaru kríža, ale opatrne, aby sme guľku neprekrojili úplne. Podávame zo zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...