Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočné mäsové lekná

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
mleté mäso
5 ks
uvarené vajce natvrdo
2 ks
rožok
2 ks
vajce
balíčkov
soľ
1 ks
cibuľa
mleté čierne korenie
cesnak sušený, cesnak
petržlenová vňať
olivový olej

postup

1.
Rožky natrháme, namočíme vo vode, vyžmýkame. Zmiešame ich s mäsom, 2 vajíčkami a s koreninami. Vajíčko uvarení na tvrdo obalíme mäsovou hmotou, vytvarujeme do tvaru gule.
2.
Pekáč vymastíme olejom, vložíme mäsové guľky, pridáme ešte 4 strúčiky cesnaku a vetvičku rozmarínu. Pečieme pri 200 °C asi pol hodinu.
3.
Upečemé guľky prekrojíme do tvaru kríža, ale opatrne, aby sme guľku neprekrojili úplne. Podávame zo zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...
Chunks of cheddar
Čedar syr
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov na svete -...
Raw sweet potatoes
Batáty
Batáty
Batáty sú sladké zemiaky, ktoré s tými našimi nemajú spoločné veru nič. Sú hľúzami povijnice batátovej, tropickej...