Pridať recept

Panna cotta s levanduľou

ingrediencie

3 plátky
želatína
25 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový struk
250 ml
smotana na šľahanie
1 KL
levanduľové kvety
1 PL
maslo
2 ks
passion fruit
2 KL
vanilkový cukor
biele víno

postup

1.
S práškovým cukrom zmiešame smotanu na šľahanie, s levanduľou a semienkami vanilkového struku. Do vody namočíme želatínu na 4 minúty. Až kým nezačne pučať. V hrnci budeme smotanovú zmes zohrievať, ale nesmie sa variť. Vyžmýkame vodu zo želatíny a dáme ju k smotane. Budeme variť, až kým sa želatína celkom nerozpustí.
 
2.
Túto pripravenú zmes dáme do nádob a necháme ju schladiť 5 - 6 hodín v chladničke. Maslo rozpustíme na panvici, potom pridáme vanilkový cukor a restujeme passion fruit. Následne prilejeme víno a necháme ho vyredukovať. Panna cottu vyklopíme a na koniec ju prelejeme omáčkou z passion fruit.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať