Pridať recept

Kačacie stehno a zemiakové knedle

ingrediencie

Knedle

500 g
hladká múka
2 ks
vajce
300 g
zemiaky

Stehno

kačacie stehno
med
soľ
rasca

Kapusta

100 g
cibuľa
0,4 dl
ocot
1 dl
červené víno
1/2 dl
olej
50 g
cukor
1 ks
kapusta červená hlávková
celá rasca
čierne korenie
soľ

postup

1.
Osušíme stehná, ktoré sme umyli, potom ich potrieme medom, osolíme a posypeme rascou. Stehná pečieme v rúre pri teplote 160°C pol hodinu.
 
2.
Uvarené zemiaky ošúpeme, potom ich rozmixujeme na pyré. Primiešame vajcia, múku a soľ. Zo surovín spracujeme cesto a následne ho zabalíme do potravinárskej fólie. Takto pripravené knedle budeme variť približne 20 minút v pare. Budeme ich krájať, až keď sú vychladnuté.
3.
Olej nalejeme do hrnca, pridáme cukor a pokrájanú cibuľu s kapustou, všetko orestujeme. Rascou, čiernym korením a soľou ochutíme a prilejeme aj červené víno. Podlejeme vodou a budeme dusiť, až kým kapusta nezmäkne. Na záver dochutíme cukrom, octom a soľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
19ruzenka
19.10.2014 09:53 | |
+8 -1
nie je na kačacie stehno pol hodina málo?
Podobné články
Zemiakový šalát a jeho najlepšie verzie
Zemiakový šalát na tie najchutnejšie spôsoby! Tradičné i menej známe verzie, ktoré ohúria
Prinášame vám výber najchutnejších a mimoriadne obľúbených receptov na poctivý zemiakový šalát.
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Červená kapusta
Naše telo ju potrebuje: Túšite, čo všetko obsahuje? Toto sú dôvody, prečo jesť červenú kapustu + recepty
Zimná zelenina, ktorá má nespočetné množstvo benefitov pre naše zdravie a navyše je chutná. Čo všetko...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...