Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čajový chlebíček

8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

150 g
ríbezle
120 g
maslo
100 g
hnedý cukor
1 štipka
soľ
1 štipka
mletá škorica
1 štipka
muškátový oriešok
2 ks
vajce
70 g
mleté mandle
250 g
hladká múka na obaľovanie
1 KL
kypriaci prášok
3 PL
pomarančová šťava
3 stonky
mäta

postup

1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu potrieme maslom. Ríbezle umyjeme a necháme odkvapkať.
2.
Maslo s cukrom, soľou a koreninami vyšľaháme dopenista ručným elektrickým šľahačom. Postupne pridávame vajcia a mleté mandle. Zmes šľaháme dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí.
3.
Múku premiešame s kypriacim práškom, preosejeme na vaječný krém a vmiešame. Podľa potreby pridáme 2-3 lyžice pomarančovej šťavy; cesto by malo iba pomaly skĺzavať z lyžice.
4.
Mätu umyjeme a osušíme, lístky odtrhneme od stonky a pokrájame nadrobno. Spolu s ríbezľami ich veľmi opatrne vmiešame do cesta, pritom však ríbezľové bobule nesmieme rozpučiť.
5.
Formu naplníme cestom a povrch vyhladíme. Chlebíček pečieme 50-60 minút, alebo kým špajdľa po vytiahnutí nezostane čistá.
6.
Potom chlebíček vyberieme z rúry a 5 minút ho necháme chladnúť vo forme. Vyklopíme ho na drôtenú mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...