Mandľovo-citrónová torta
10
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
citrón
200
g
mandle
100
g
pistácie
3
ks
vajce
3
ks
žĺtok
200
g
cukor
100
g
múka
1
balíček
citrónová poleva
150
g
kandizovaná citrónová kôra
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
postup
1.
Oba citróny umyjeme a osušíme. Z jedného nastrúhame kôru. Mandle sparíme vriacou vodou, niekoľko minút necháme odstáť, potom ich ošúpeme. Mandle, pistácie a kandizovanú citrónovú kôru pokrájame nadrobno.
2.
Rúru predhrejeme na 170°C. Všetky žĺtky s cukrom vyšľaháme dopesnita. Do vaječného krému pridáme mandle, pistácie, kandizovanú kôru s múkou a citrónovou kôrou. Dôkladne premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta.
3.
Formu vymastíme a vysypeme múkou. Cesto dáme do formy a vyhladíme. V predhriatej rúre pečieme 60 minút. Citrónovú polevu pripravíme podľa návodu na obale a potrieme ňou tortu. Vrch ozdobíme pokrájaným citrónom poprípade kandizovanou kôrou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.