Pridať recept

Čokoládová krémová torta

8
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
150 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
štipiek
soľ
150 g
hrubá múka
3 PL
kakao
trochu
tuk na vymastenie formy

Krém a ozdoba

150 g
malinové želé
200 g
horká čokoláda
500 ml
mlieko
1 balíček
čokoládový puding
2 PL
cukor
3 ks
žĺtok
250 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
malinovica

postup

1.
Dno otváracej tortovej formy potrieme tukom. Rúru predhrejeme na 180°C. Na cesto vyšľaháme dopenista vajcia s cukrom, 1 lyžicou studenej vody, vanilkovým cukrom a soľou.
 
2.
Múku zmiešame s kakaom, zmes preosejeme na vaječnú penu a metličkou zľahka vmiešame. Cesto dáme do formy a povrch vyhladíme. Piškótový základ pečieme v predhriatej rúre 30-35 minút.
3.
Po upečení necháme tortu chladnúť vo forme asi 5 minút. Potom ju vyberieme z formy a preklopíme na papier na pečenie; dno formy necháme na korpuse. Takto necháme chladnúť celú noc. Vychladnutú piškótu dvakrát priečne prekrojíme a dve placky potrieme malinovým želé.
4.
Na krém rozlámeme 100 g čokolády, 400 ml mlieka prevaríme a čokoládu v ňom roztopíme. Zvyšné mlieko, pudingový prášok a cukor vymiešame dohladka a podľa návodu uvaríme čokoládový puding.
5.
V troške ešte teplého pudingu rýchlo rozmiešame žĺtky a zmes premiešame s celým pudingom. Necháme ho vychladnúť, občas premiešame.
6.
Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame dopenista a po lyžičkách pridávame úplne vychladnutý puding. Asi polovicu krému rozdelíme na pláty potreté malinovým želé a položíme ich na seba. Povrch horného plátu pokvapkáme malinovicou.
7.
Tretí plát položíme navrch torty a trochu pritlačíme. Povrch potrieme zvyšným maslovým krémom. Zvyšok čokolády postrúhame na hoblinky a tortu nimi posypeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať