Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Taliansky krémeš

16
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
lístkové cesto
800 ml
mlieko
4 ks
žĺtok
100 g
vanilkový puding
240 g
kryštálový cukor
20 g
vanilkový cukor
750 ml
smotana na šľahanie
3 ks
stužovač šľahačky Dr Oetker

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na hr. asi 3mm a pomocou valčeka prenesieme na tri suché plechy a poprepichujeme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre.
2.
V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok a kryštálový cukor. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť. Do tuha vyšľaháme aj šľahačku so stužovačmi. Do vychladnutého pudingu zľahka vmiešame vanilkový cukor a šľahačku.
3.
Pláty lístkového cesta naplníme žĺtkovou šľahačkou tak, že dávame tri pláty cesta na seba a plníme ich.
4.
Vrch posypeme práškovým cukrom alebo urobíme polevu: 200g práškového cukru vymiešame s 2 bielkami a 1ČL citrónovej šťavy. Necháme vyschnúť.
5.
Krémeš nerežeme obvyklým spôsobom na štvorce, alebo na obdĺžniky asi 13x5cm. Ja som robila z polovičnej dávky, takže pláty cesta som si upiekla už v požadovanej šírke (asi 13cm). Na rezanie zákuskov tohto typu sa mi výborne osvedčil elektrický nôž.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...