Pridať recept

Plnené kapustné listy s bazalkovou omáčkou

Plnené kapustné listy s bazalkovou omáčkou
Zdroj: Nina322

ingrediencie

1 ks
veľkej kapusty

Plnka

500 g
mletého kuracieho mäsa
1/2 šálka
nastrúhaného tvrdého syra
1/4 šálka
iného nastrúhaného syra
1/2 ks
cibuľa
2 ks
mleté strúčky cesnaku
1 ks
červenej papriky
280 g
varenej ryže
soľ
korenie
citrónová kôra
trochu
bazalka
trochu
petržlenová vňať

Omáčka

2 ks
šalotka
trochu
maslo
kurací vývar
1 ks
kyslú smotanu
2 dl
biele víno
bazalka
korenie
soľ

postup

1.
Celú kapustu ponoríme do veľkého hrnca s vodou (voda 3cm v hrnci), potrebné je prikryť ju pokrievkou. Varenie by malo trvať asi 30 minút. Kapusta sa ochladí a môžeme odrezať jej konce.Listy po uvarení zmäknú, odstránime ich z kapusty po jednom a dáme na tanier.
 
2.
Urobíme si bazalkovú omáčku. Dve šalotky speníme s lyžicou masla na panvici a polejeme vínom. Pridáme šálku kuracieho vývaru, šálku smotany a metličkou vymiešame. Pridáme čerstvú bazalku, soľ, korenie, znížime oheň, kým nezhustne omáčka.
3.
500g kuracieho mletého mäsa, 1/2 šálky strúhaného syra, 1/4 šálky iného strúhaného syra, 1/2 cibule, 2 mleté strúčiky cesnaku, 1 červenú papriku nakrájanú na kocky, 280g varenej ryže, soľ, korenie, cit. kôru, vňať a bazalku zmiešame.
4.
Každý list naplníme touto zmesou a zložíme do valčeka. Položíme spojom dolu na pekáč, ktorý je poliaty trochou kuracieho vývaru. Pokvapkáme naše závitky olivovým olejom, posypeme syrom, soľou, korením a zakryjeme voľne fóliou. Pečieme asi 45 minút na 204°C. Po pečení polejeme omáčkou, veľkým množstvom. Ale nie pri pečení, lebo omáčka sa pokazí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...