Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenové plnené papriky

ingrediencie

200 g
pšeno
4 ks
paprika
1/2 ks
pór
1/2 ks
anglický zeler
1/2 konzerva
hrášok

postup

1.
Pšeno najprv sparíme, premyjeme vodou a dáme variť do osolenej vody. (na 1 hrnček pšena, 2 hrnčeky vody)
2.
Medzitým si na oleji speníme pór, pridáme pokrájaný zeler a hrášok. Podlejeme trošku vodou. Dusíme do zmäknutia.
3.
Pripravíme si papriky. Najprv im odrežeme vrch a vydlabeme vnútro. Jemne osolíme.
4.
Uvarené pšeno premiešame so zeleninovou zmesou a naplníme ňou papriky. Na vrch položíme odkrojené hlavičky a dáme do zapekacej misy.
5.
Pečieme v predhriatej rúre na 230 stupňoch približne 20 minút :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...
čokoládový koláč
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoláda, čokoláda a ešte raz čokoláda. Vybrali sme pre vás najlepšie čokoládové koláče.