Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenové plnené papriky

ingrediencie

200 g
pšeno
4 ks
paprika
1/2 ks
pór
1/2 ks
anglický zeler
1/2 konzerva
hrášok

postup

1.
Pšeno najprv sparíme, premyjeme vodou a dáme variť do osolenej vody. (na 1 hrnček pšena, 2 hrnčeky vody)
2.
Medzitým si na oleji speníme pór, pridáme pokrájaný zeler a hrášok. Podlejeme trošku vodou. Dusíme do zmäknutia.
3.
Pripravíme si papriky. Najprv im odrežeme vrch a vydlabeme vnútro. Jemne osolíme.
4.
Uvarené pšeno premiešame so zeleninovou zmesou a naplníme ňou papriky. Na vrch položíme odkrojené hlavičky a dáme do zapekacej misy.
5.
Pečieme v predhriatej rúre na 230 stupňoch približne 20 minút :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...