Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hlivový guláš so špaldovými haluškami

3
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

650 g
hliva
1 ks
cibuľa
2 PL
mletá červená sladká paprika
1 KL
oregano
1/2 KL
kmín
1/2 konzerva
hrášok

Halušky

400 g
špaldová múka
400 ml
voda
2 ks
vajce

postup

2.
Na oleji osmažíme do hneda cibuľu, potom pridáme hlivu. Premiešame a postupne pridávame korenie.
3.
Zmes korení (soľ, sladká paprika, oregano a kmín) pridáme k hlive, necháme na ohni 5 min.
4.
Po 5 min. zalejeme hlivu vodou a dusíme 10 min. Z múky a vody si pripravíme záprašku a podľa chuti guláš zahustíme.
6.
Všetky suroviny spolu premiešame, vznikne nám vláčne cesto, ktoré sa odlepuje od stien misky. Halušky pretrieme cez sitko do osolenej vriacej vody. Keď vyplavú na povrch, počkáme 2 min. a halušky zlejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sonabambulka
6.3.2015 17:42 | |
+0 -5
ked som zbadala to prvé foto,myslela som, že to už niekdo jedol. (n)
kadernica
17.6.2013 12:13 | |
+5 -1
ja som do tych hribov sojovu smotanu....vybornéééé (y) ;)
Terike1
18.6.2013 17:13 | |
+2 -2
Skúsim môze to byť výborné (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...