Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hlivový guláš so špaldovými haluškami

3
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

650 g
hliva
1 ks
cibuľa
2 PL
mletá červená sladká paprika
1 KL
oregano
1/2 KL
kmín
1/2 konzerva
hrášok

Halušky

400 g
špaldová múka
400 ml
voda
2 ks
vajce

postup

2.
Na oleji osmažíme do hneda cibuľu, potom pridáme hlivu. Premiešame a postupne pridávame korenie.
3.
Zmes korení (soľ, sladká paprika, oregano a kmín) pridáme k hlive, necháme na ohni 5 min.
4.
Po 5 min. zalejeme hlivu vodou a dusíme 10 min. Z múky a vody si pripravíme záprašku a podľa chuti guláš zahustíme.
6.
Všetky suroviny spolu premiešame, vznikne nám vláčne cesto, ktoré sa odlepuje od stien misky. Halušky pretrieme cez sitko do osolenej vriacej vody. Keď vyplavú na povrch, počkáme 2 min. a halušky zlejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sonabambulka
6.3.2015 17:42 | |
+0 -5
ked som zbadala to prvé foto,myslela som, že to už niekdo jedol. (n)
kadernica
17.6.2013 12:13 | |
+5 -1
ja som do tych hribov sojovu smotanu....vybornéééé (y) ;)
Terike1
18.6.2013 17:13 | |
+2 -2
Skúsim môze to byť výborné (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...