Pridať recept

Vynikajúci zemiakový chlebík

ingrediencie

500 g
hladká múka
300 ml
voda
1 kocka
droždie
1 KL
soľ
1 KL
rasca
1 ks
zemiaky
1 PL
ocot
1 KL
práškový cukor

postup

1.
Do pohára si odleješ polovicu vlažnej vody, pridáš práškový cukor, droždie a necháš aby droždie napučalo.
 
2.
Do misky dáš múku, soľ, rascu a do zvyšnej vody pridáš ocot, zamiešaš a pridáš do misky s múkou.
3.
Uvarený zemiak nastrúhaš na jemno a pridáš spolu s hotovým kváskom k múke.
4.
Cesto poriadne vymiesiš a necháš cca 15 minút na teplom mieste kysnúť. Po 15 minútach znovu premiašaš a opakuješ 2-3 krát.
5.
Ja chlebík pečiem na mriežke z trúby, na tú si dám alobal a trošku pomúčim. Vykysnuté cesto si dáš na dosku, rozvaľkáš na hrubo, zvynieš ako závin a dáš ho na ten alobal.
6.
Potrieš to slanou vodou a pečieš na 160 stupňov cca 40 minút.
7.
Na upečený chlebík položíš mokrú utierku, aby zmekla kôrka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
27.1.2014 13:32 | |
+1 -0
Vypadá hezky , vyskouším.
renca3176
7.4.2013 21:45 | |
+1 -0
vyborni chlebyk viskusamm
Podobné články
Dávate chlieb do mrazničky? Vyhnite si týmto 3 prešľapom a rozmrazené pečivo bude ako práve prinesené z obchodu
Každý, kto dáva chlieb do mrazničky, by mal toto vedieť! Prestaňte robiť tieto 3 veci a bude opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý!
Zase ste si kúpili príliš veľa chleba a nie ste si istí, či ho stihnete zjesť než začne chytať pleseň? Bola...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...