Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cibuľové žemle zo špaldovej múky

ingrediencie

500 g
špaldová múka celozrná
250 ml
voda
1 KL
soľ
1 KL
kmín
1 ks
vajce
80 ml
olej
1 ks
cibuľa
7 g
sušené droždie

postup

1.
Do pekárne vylejeme vodu, pridáme soľ, kmín, múku, vajce a droždie.
2.
Na oleji si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a pridámu ju i s olejom k ostatným surovinám do pekárny.
3.
Zapneme program "Cesto".
4.
Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na dlhý pás a odkrajujeme kusy, z ktorých tvarujeme okrúhle žemličky.
5.
Rozohrejeme si rúru na 200 °C, medzitým necháme žemličky kysnúť ešte 10 min.
6.
Po dalšom nakysnutí ich potrieme vajíčkom, vrch posypeme hrubou soľou a sezamom.
7.
Pečieme pri 170 °C 15 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...