Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cibuľové žemle zo špaldovej múky

ingrediencie

500 g
špaldová múka celozrná
250 ml
voda
1 KL
soľ
1 KL
kmín
1 ks
vajce
80 ml
olej
1 ks
cibuľa
7 g
sušené droždie

postup

1.
Do pekárne vylejeme vodu, pridáme soľ, kmín, múku, vajce a droždie.
2.
Na oleji si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a pridámu ju i s olejom k ostatným surovinám do pekárny.
3.
Zapneme program "Cesto".
4.
Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na dlhý pás a odkrajujeme kusy, z ktorých tvarujeme okrúhle žemličky.
5.
Rozohrejeme si rúru na 200 °C, medzitým necháme žemličky kysnúť ešte 10 min.
6.
Po dalšom nakysnutí ich potrieme vajíčkom, vrch posypeme hrubou soľou a sezamom.
7.
Pečieme pri 170 °C 15 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...