Pridať recept

Zapekaná sliepka so zápražkou

ingrediencie

1 ks
sliepka
koreňová zelenina
2 PL
olej
hladká múka
2 dl
mlieko
1 ks
žĺtok
sardelová pasta
20 dkg
saláma
soľ

postup

1.
V slanej vode spolu s koreňovou zeleninou uvaríme sliepku. Keď je mäso mäkké, oberieme ho a pokrájame na kúsky.
 
2.
Na oleji opečieme trochu múky, zalejeme studenou vodou a mliekom a urobíme hustú zápražku. Pridáme žĺtok a sardelovú pastu. Salámu pokrájame na rezančeky.
3.
Mäso, zápražku a salámu zmiešame a dáme do sklenej misy a zapečieme. Podávame s tmavým chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať