Pridať recept

Veľkonočné vzkriesenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
1 balíček
marshmallow
50 ml
rozpustené maslo
30 g
škoric
60 g
cukor

postup

1.
Predhrejte rúru na 180°C. Dajte každému dieťaťu trojuholník lístkového cesta (tak aby sa doň vošiel marshmallow) To predstavuje handričku, že Ježiš bol zabalený a ak chcete môžete prečítať "Matúš 27:57 až po 61. A keď bol večer, prišiel bohatý človek z Arimátie, menom Jozef, ktorý aj sám bol učeníkom Ježišovým. Ten išiel k Pilátovi a prosil o Ježišovo telo. Nato Pilát rozkázal, aby mu ho vydali. Jozef vzal teda telo, zavinul ho do čistého plátna, položil do svojho nového hrobu, ktorý si vytesal do skaly, privalil veľký kameň k otvoru a odišiel. Bola tam Mária Magdaléna a iná Mária, ktoré sedeli oproti hrobu.
 
2.
Dajte každému dieťaťu marshmallow - to predstavuje Ježiša. Požiadajte malého/ú malú aby namočili marshmallow do rozpusteného masla. To predstavuje olejové balzamovanie. Teraz obaľte maslom namočený marshmallow do škorice a cukru, ktorá predstavuje korenie používané na pomazanie tela.
3.
Potom im pomôžte zabaliť marshmallow pevne do cesta (rožky do stredu a utesniť ich). Čo predstavuje balenie Ježišovo tela po smrti. 6. Dajte do rúry na 10-12 minút. Rúra predstavuje hrob --- spoločne predstierajte, ako by to boli tri dni! 7. Nechajte taštičky mierne vychladnúť. Deti môžu otvoriť každý svoje (rozbalia látku) a zistíte, že Ježiš tam už nie je, on je vzkriesený!! (Marshmallow sa roztopil a taštička je nafúknutá a prázdna.)
4.
Teraz si prečítajte Matúša 28:5 až 8 : Anjel povedal ženám: Vy sa nebojte, lebo viem, že hľadáte Ježiša, toho ukrižovaného! Niet Ho tu, lebo vstal, ako povedal; poďte, viďte miesto, kde ležal. Choďte rýchlo, povedzte Jeho učeníkom, že vstal z mŕtvych, a hľa, predchádza vás do Galiley, tam Ho uvidíte. Hľa, povedal som vám a odišli rýchlo od hrobu, so strachom i s veľkou radosťou bežali to zvestovať jeho učeníkom. ".. že bol vzkriesený z mŕtvych a bude pred vami v Galiley, kde ho uvidíte."
5.
Keď odišli, ajhľa, niektorí zo stráže prišli do mesta a oznámili veľkňazom všetko, čo sa stalo. Zhromaždili sa teda so staršími, poradili sa, dali vojakom veľa peňazí a povedali: Povedzte: Jeho učeníci prišli v noci a ukradli Ho, keď sme my spali. A keby sa vladár dopočul o tom, my ho upokojíme a urobíme (všetko), aby ste boli bez starosti. Oni vzali peniaze a urobili, ako ich poučili. A táto zvesť je rozšírená medzi Židmi až dodnes. Vyslanie učeníkov. Potom jedenásti učeníci šli do Galiley na vrch, kam im rozkázal Ježiš a keď Ho uzreli, poklonili sa Mu; niektorí však pochybovali.
6.
Korintským 3 až 11 Odovzdal som vám totiž predovšetkým, čo som aj sám prijal, že Kristus umrel pre naše hriechy podľa Písem a bol pochovaný a v tretí deň bol vzkriesený podľa Písem, 5 i ukázal sa Kéfasovi, potom dvanástim, potom zjavil sa naraz viac ako päťsto bratom, z ktorých väčšina žije až dosiaľ, niektorí však umreli. Potom sa ukázal Jakubovi, potom všetkým apoštolom a zo všetkých poslednému - ako nedochôdčaťu - ukázal sa aj mne. Veď ja som najmenší z apoštolov, ani nie hoden volať sa apoštolom, pretože som prenasledoval cirkev Božiu. Ale z milosti Božej som, čo som, a Jeho milosť nebola pri mne daromná. Veď viac som sa napracoval ako oni všetci, no nie ja, ale milosť Božia, ktorá je so mnou. Preto, či ja či oni tak kážeme, a tak ste uverili.
7.
Ján 8:36 Keď vás teda Syn vyslobodí, budete skutočne slobodní. (Prečítajte im už čo uznáte za vhodné, aby to pre nich nebolo dlhé, no naopak aby to bolo poučné) :)) Zatiaľ si drobci môžu pochutnať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
22.5.2013 20:01 | |
+1 -0
nápad za 100 bodov...... (y)
Podobné články
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...