Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parené buchty

ingrediencie

30 g
droždie
40 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
700 g
polohrubá múka
20 g
maslo
soľ
3 ks
žĺtok
2 PL
maslo
lekvár
granko
práškový cukor

postup

1.
Kvások pripravíme z cukru, droždia a mlieka. Preosejeme múku a pridáme k nej soľ, vyšľahané žĺtky a roztopené maslo a na záver vykysnutý kvások. Zo surovín vytvoríme cesto, ktoré je vláčne a dáme ho na teplé miesto.
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a rozkrájame ho na štvorčeky, ktoré naplníme lekvárom (ovocím). Cesto spojíme a vytvarujeme buchtičky, ktoré necháme na chvíľku na doske vykysnúť.
3.
Do polovice hrnca nalejeme vodu a vrch preložíme plátnom, ktoré pevne uviažeme a prikryjeme miskou tak, aby nám para neunikla. Ako náhle voda zovrie, buchty rozložíme na plátno, prikryjeme a budeme pariť 8 minút. Keď sú buchtičky hotové, posypeme ich posýpkou z granka, cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.