Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parené buchty

ingrediencie

30 g
droždie
40 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
700 g
polohrubá múka
20 g
maslo
soľ
3 ks
žĺtok
2 PL
maslo
lekvár
granko
práškový cukor

postup

1.
Kvások pripravíme z cukru, droždia a mlieka. Preosejeme múku a pridáme k nej soľ, vyšľahané žĺtky a roztopené maslo a na záver vykysnutý kvások. Zo surovín vytvoríme cesto, ktoré je vláčne a dáme ho na teplé miesto.
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a rozkrájame ho na štvorčeky, ktoré naplníme lekvárom (ovocím). Cesto spojíme a vytvarujeme buchtičky, ktoré necháme na chvíľku na doske vykysnúť.
3.
Do polovice hrnca nalejeme vodu a vrch preložíme plátnom, ktoré pevne uviažeme a prikryjeme miskou tak, aby nám para neunikla. Ako náhle voda zovrie, buchty rozložíme na plátno, prikryjeme a budeme pariť 8 minút. Keď sú buchtičky hotové, posypeme ich posýpkou z granka, cukrom a polejeme roztopeným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...