Pridať recept

Ryžový nákyp

ingrediencie

1 balíček
vanilkový cukor
400 g
ryža
3 PL
kryštálový cukor
4 PL
práškový cukor
3 PL
hrozienka
50 g
maslo
2 ks
vajce
mlieko
soľ
citrón

postup

1.
V malom množstve vody uvaríme ryžu do polomäkka. Prilejeme po trochách mlieko tak, aby bola ryža zakrytá, potom pridáme vanilkový a kryštálový cukor, štipku soli a uvaríme hustú kašu za stáleho miešania. Následne ju necháme vychladnúť.
 
2.
Vymiešame s práškovým cukrom maslo, pridáme žĺtky a zapracujeme aj tuhý sneh z bielkov. Hrozienka necháme napučať vo vode a potom ich tiež k zmesi pridáme spolu s troškou citrónovej kôry. Následne budeme pomaly primiešavať aj ryžovú kašu.
3.
Takto pripravenú zmes dáme na vymastený a pomúčený menší plech alebo formu. A upečieme. Môžeme servírovať spolu s kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...