Zapekané plnené baklažány
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
baklažán
40
g
olej
8
ks
šampiňóny
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
30
g
maslo
30
g
strúhanka
3
dl
mlieko
2
ks
vajce
postup
1.
Baklažány umyjeme, po dĺžke prekrojíme na dve časti a dáme do rúry zapiecť, až kým sa nezačne oddeľovať šupka. Potom ich ošúpeme, odstránime jadierka a lyžičkou vyberieme stred, ktorý pokrájame na kocky. Na rozohriatom oleji speníme pokrájanú cibuľu a očistené huby alebo šunku pokrájané nadrobno.
2.
Pridáme pokrájaný vnútrajšok baklažánov, rozotretý cesnak so soľou, mleté čierne korenie a dodusíme do mäkka.
3.
Baklažány naplníme plnkou, uložíme ich do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, posypeme pokrájanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou, pokvapkáme a zvyškom masla a posypeme strúhankou a zalejeme vajcami rozšľahanými v mlieku alebo smotane. Vrch môžeme posypať aj syrom. Zapekáme asi 20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.