Pridať recept

Zapekané plnené baklažány

ingrediencie

4 ks
baklažán
40 g
olej
8 ks
šampiňóny
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
30 g
maslo
30 g
strúhanka
3 dl
mlieko
2 ks
vajce

postup

1.
Baklažány umyjeme, po dĺžke prekrojíme na dve časti a dáme do rúry zapiecť, až kým sa nezačne oddeľovať šupka. Potom ich ošúpeme, odstránime jadierka a lyžičkou vyberieme stred, ktorý pokrájame na kocky. Na rozohriatom oleji speníme pokrájanú cibuľu a očistené huby alebo šunku pokrájané nadrobno.
 
2.
Pridáme pokrájaný vnútrajšok baklažánov, rozotretý cesnak so soľou, mleté čierne korenie a dodusíme do mäkka.
3.
Baklažány naplníme plnkou, uložíme ich do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča, posypeme pokrájanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou, pokvapkáme a zvyškom masla a posypeme strúhankou a zalejeme vajcami rozšľahanými v mlieku alebo smotane. Vrch môžeme posypať aj syrom. Zapekáme asi 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...