Pridať recept

Šalát z reďkoviek a mangoldu

ingrediencie

2 zväzky
reďkovka
300 g
mangold
1 ks
červená cibuľa
2 ks
uvarené vajce natvrdo

Zálievka

3 PL
olej
1 ks
citrón
soľ
cukor

postup

1.
Nakrájame stopky mangoldu, chvíľku ho povaríme v posolenej vode, ale mali by zostať všetky chrumkavé. Scedíme a necháme odkvapkať. Reďkovky pokrájame na plátky a zmiešame ich spolu s mangoldom a pokrájanou cibuľou.
 
2.
So štipkou cukru a so soľou rozšľaháme citrónovú šťavu a postupne zašľaháme aj olej. Všetku zeleninu premiešame spolu so zálievkou a šalát necháme schladiť. Pred podávaním môžeme, ale aj nemusíme ozdobiť nakrájanými vajíčkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Reďkovky
Ako skladovať reďkovky?
Reďkovka je neustále smädná a rýchlo vysychá. Ako čo najdlhšie udržať skvelú chuť a čo najviac živín...
Už žiadne zvädnuté reďkovky: Naložte ich do pohárov
Reďkovky v slanom alebo sladko-kyslom náleve vás celkom určite prekvapia svojou delikátnosťou.
Reďkovkový manuál – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto zelenine
Reďkovkový manuál: Všetko, čo by ste mali vedieť o chrumkavých reďkovkách
S príchodom jari už začínajú rozkvitať aj naše záhradky, ktoré nám prinášajú prvé čerstvé domáce...
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
Smotanová polievka s reďkovkou
Reďkovka
Reďkovky pochádzajú z oblasti Blízkeho Východu. Niektoré zdroje však tvrdia, že majú pôvod v Japonsku. Na...