Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Novoročná torta

Žĺtky šľaháme s polovicou cukru s postupným pridávaním horúcej vody. Potom opatrne primiešame sneh vyšľahaný s druhou polovicou cukru a nakoniec zľahka primiešame mleté lieskovcové oriešky premiešané s hrubou múkou. Pripravené cesto nalejeme na vymastenú a strúhankovo vysypanú formu a v mierne teplej rúre upečieme. Vychladnutú tortu dvakrát prerežeme a naplníme. Plnka: V mlieku roztopíme želatínu a necháme vychladnúť. Ešte tekutú zmes zľahka primiešame do vyšľahanej smotany s práškovým cukrom, do ktorej sme primiešali zomleté mandle. Plnkou potrieme aj povrch a boky torty. Ozdobíme lístočkami nakrájaných z mandlí, scedeným jahodovým alebo ananásovým kompótom, a necháme 4 hodiny v chlade stuhnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať