DISKUSIA: Tradičné zemiakové placky, FOTORECEPT
Tradičné, voňavé placky, na ktoré sa vždy teší celá rodina. Tento overený recept chutí každému.
Celkom
37 príspevkov
Zoradiť:
od najstarších
| od najnovších
A cibuľa do toho nejde? Tu asi každý kliká, že je recept dobrý, keď ma pekný obrázok. Neviem ako by to chutilo bez cibule. Opravte to.
Cibuľa? Ak to má byť klasika podľa starých mám, tak určite nie cibuľa a ani VEGETA. Ale ja tiež dávam Vegetu (prípadne podobné dochucovadlo), ale určite bezglutamanovú, dnes už ju dostať takmer všade.
Do placiek žiadna cibuľa ani vegeta nepatrí...klasika zemiaky vajco muka cesnak soľ korenie a hotovo placky sú mňam...
Ja ku hladkej múke pridám, aj trocha polohrubej a deci mlieka, budú chrumkavejšie, samozrejme, vyprážam na domácej bravčovej masti, soľ, cesnak, č.mleté korenie, majoránku vajíčko v ceste musí byť. Skúste na trocha masti na malé kocky nakrájať slaninku a jemnučko osmažiť s nakrájanou cibuľkou a šup zamiešať do cesta. Vyskúšajte a spomeniete si na mňa. A vegeta, v žiadnom prípade nie! Niekto rád jemno pikantné, postačí štipka čili papriky. Dobrú chuť.
Na jar nazbieram medvedí cesnak, na jemno nakrájaný pridám k opraženej slaninke s cibuľkou, je to zemiaková placke pre labužníkov. Je to dodatok k môjmu predošlému receptu.
Do tradičných zemiakových placiek patria tradičné ingrediencie - zemiaky, vajcia, múka, cesnak, majorán, čierne korenie, rasca a soľ nič viac. Aby boli placky chrumkavé,treba zemiaky strúhať na hrubom strúhadle a zbaviť ich čo najviac prebytočnej vlhkosti (osvedčil sa mi lis na na varené zemiaky), treba použiť minimum múky a cesto nanášať na panvicu v tenkej vrstve.
Moja kamarátka pridávala aj trošku struhanky a vtedy su chrumkavejšie,,,robievame ich podla nej
zemiaky múka,majorán cesnak ,soľ,vajce a 2 lyžice mletých oškvarkou,mleté korenie smažím na bravčovej masti sú top
robim rovnako, sice trochu viacej (asi z 1kg zemiakov), ale za 35 minut to nedam. Aj s upratanim a umytim riadu, tak 90min. Ale pocas smazenia stiham povysavat.
Jemine ludia co tu pindate. Cibula hej vegeta nie ja vajce nie ja slaninu ano...ved kazdy co vie varit aspon trochu si to dochuti podla seba. Niektori tu pekne dali podnety na prilepsenie to quitujem ale netreba to hned zdrbat lebo toto hento tam nieje. Inak recept fajn ...dakujem.
Podobné recepty
Ďalšie recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick