Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Zapekaná jaternicová kaša

Mäso uvaríme v slanej vode. Pohánku prepláchneme, dáme do pekáčika, zalejem vodou, prikryjeme a v rúre udusíme domäkka. Hotovú pohánku necháme vychladnúť. Mäso a škvarky zomelieme. Na oleji do ružova speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme na nej mäso, primiešame uvarenú pohánku a krv alebo pomletú pečeň. Zmes okoreníme, posypeme rascou, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. Na spodok pekáča dáme zemiakovú kašu, potrieme jaternicovou kašou a v dobre vyhriatej rúre zapečieme. Môžeme posypať kolieskami opraženej cibule a kockami údenej slaniny. Vyberieme z rúry a potrieme kyslou smotanou, môžeme podávať aj s kyslou kapustou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať