Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Buchty starej mamy z univerzálneho kysnutého cesta

Z trošky múky, teplého mlieka a cukru si pripravíme kvások a zamiešame aj ostatné ingrediencie. Kto má pekárničku, má roboty menej, ja som miesila ručne a poctivo. Necháme vykysnúť asi hodinu, znovu premiesime a plníme a robíme buchty. Plnku som mala tvarohovú s postrúhanými jablkami a orechovú plnku. Na plechu potrieme olejom alebo rozšľahaným vajíčkom.

Celkom 1 príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
mallak13
22.11.2013 10:00 | |
+26 -7
Reagovať
ja som tento recept dostala pred 20-timi rokmi od tety,len s tym rozdielom,ze sa to hned plni a az potom cesto asi hodinu kysne na plechu, forme....A mozem povedat,ze sa mi vzdy vydarili pekne kolace (y)