Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Sviečkovica na smotane

Sviečkovicu prešpikujeme prúžkami údenej slaninky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, opražíme na rozohriatom tuku zo všetkých strán, a potom odložíme do tepla. Cibuľku, ktorú sme nakrájali na drobno speníme na tuku, potom k nej pridáme nakrájanú zeleninu, opražíme a napokon podlejeme vývarom. pridáme opražené mäso, bobkový list a celé nové korenie. Udusíme do mäkka. Pokiaľ je už mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu zahustíme múkou, a potom ju povaríme ešte 20 minút. Omáčku prepasírujeme cez sito, pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme šťavou z citróna. Podávame s knedľou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať