Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Mikulášikovia z lineckého cesta

Vsetky suroviny rychlo spracujeme na cesto. Vypracovane cesto zabalime do potravinarskej folie a dame do chladnicky na 1 hodinu aby sa dobre zachladilo. Cesto rozvalkame a vykrajujeme rozne tvary. Na mikulasikov potrebujeme srdiecka. Pecieme vo vyhriatej rure pri 190 stupnoch C, velmi kratko cca 7min. Iba do doby, kym zacnu kraje mierne ruzoviet. Vychladnute srdiecka zlepime dzemom. Cukor preosejeme a pridame bielok. Dobre vymiesame. Neslahame! Asi 2 PL cukrovej polevy odoberieme a pridame cervenu potravinarsku farbu. Cukrovou polevou namalujeme licka ( pouzila som novy, skolsky stetec) a posypeme kokosom. Oci (hrozienka) prilepime kvapkou cukrovej polevy. Vrch ciapky namalujeme cervenou cukrovou polevou. Namalujeme nostek a bombulu na ciapke. Mozeme dorobit aj z white icingu, Fantazii pri zdobeni sa medze nekladu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať