Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Hustá mrkvová polievka s hokkaido tekvicou

Tento recept môže byť aj základom pre teplý šalát krém, nátierku či polievku. Na tuku osmahneme šalotku, pridáme soľ, čierne korenie, polovicu nastrúhaného zázvoru, množstvo si odhadneme, obvykle 1 PL na základ a 1 PL do polievky). Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a tekvicu. Zatiahneme teplom, čiže premiešame so základom a zalejeme vodou. Pri hustých polievkach je dôležité dať také množstvo zeleniny, aby nám vzniklo husté pyré a nemuseli by sme dohusťovať múkou, či guarovou gumou alebo škrobom. Hustej polievky zje každý na obed cca 250 ml, teda je nutné počítať s min 300 g zeleniny v surovom stave na osobu

Celkom 1 príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
zuna7
17.2.2014 14:10 | |
+3 -1
Reagovať
KRÁSNE! Pochvala! :3