DISKUSIA: FOTORECEPT: Delikátna francúzska polievka
pripravíme si suroviny. odporúčam neexperimentovať s ingredienciami (hlavne s masoxom), neosvedčilo sa... moja mama používa zásadne šľahačkovú smotanu, ja používam obyčajnú na varenie, je menej tučná, ale keďže je to slávnostná polievka, nechám na zváženie akú použijete vy :-))
Celkom
9 príspevkov
Zoradiť:
od najstarších
| od najnovších
:-)) no kebyže ju ochutnáš tak zistíš... je veľa polievok ktoré zahusťuješ zápražkou, ale samozrejme, každému podľa jeho gusta... ako som písala, je to sviatočná polievka, trochu múky raz za rok neuškodí nikomu a jej chuť je naozaj delikátna...
a je chyba v recepte - do polievky treba 3 dl horúceho mlieka - ktoré tam zohrievam v bode 2 - sorry za nepozornosť...
Anonymný nick
Sorry, Betty43, no v tej polievke sa predsa len skrýva i vysoké kuchárske umenie, ktoré laik na prvý pohľad nevidí. Tak napríklad, ak by tam tá zápražka nebola, tak celá táto polievka by sa už po chvíľke státia v tanieri začala separovať - tuhší podiel by klesol ku dnu a navrchu by zostala iba prevarená polievková voda. Ešte len potom by to nevyzeralo dobre. Takisto z hľadiska chutí je tu zaujímavá vyváženosť a symbióza...
Ak už chceš kritizovať, skús radšej konštruktívne a so znalosťou veci, najlepšie však tak, že uvedieš lepší recept...
Náhodou polievočka je výborná, dnes som ju varila, použila som špaldovú múku a dala iba jeden žĺtok. Ako závarku som nerobila omeletu, ale som dala upečené kocky chleba... a dala som pár kvapiek octu.
áno, aj v originálnom recepte odporúčajú rôzne vložky do polievky... toto je naša verzia, ako deti sme ozaj tú omeletu vyslovene vyjedali ... :-)))
Včera som ju robila je vynikajúca. Lenže to množstvo sme mali 4ja akurát po jednom tanieri .. Ked sceš pre viacej ľudí treba dupľom dávku robiť.
Podobné recepty
Ďalšie recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
opal8