Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

DISKUSIA: Fotorecept: Marlenka

CESTO: Nad parou si rozpustíme jedno celé maslo. Pridáme med, vajcia, práškový cukor, sódu bikarbónu a múku. Všetko spolu dobre premiešame. Ak je cesto príliš husté pridáme trocha mlieka a znova rozmiešame. Nakoniec si cesto odvážime, a rozdelíme si ho na tri rovnaké časti.

« Späť na recept

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
wwwpapulka
5.8.2014 15:27 | |
+43 -6
Reagovať
No vyzerá to fakt krásne a dobre, ja sa tiež bojím vaľkania medových plátov, ale toto sa mi pozdáva, mňam-mňam... Šikuľka !
janulabedula
11.10.2014 14:49 | |
+11 -2
Reagovať
paaani, to je super recept, lebo ja robim marlenku valkanu a to sa vzdy natrapim,,,no super, hned teraz idem upiect, dakujeme za recept (y)
kvietocek.2812
24.2.2015 08:49 | |
+17 -10
prosim Vas to Salco sa neroztecie ked sa da neuvarene?
BlazenaSadovska
3.8.2015 14:09 | |
+7 -1
Reagovať
Marlenku podľa Vášho receptu som robila už veľakrát, vždy sa podarila a mala veľký úspech, robila som ju aj s karamelovou plnkou. Recept rozdávam jedna radosť. Je výborná!
Ivaa3
12.10.2015 20:32 | |
+16 -1
Reagovať
Prosím vás do plnky ide len 375 gramov masla a dve salká? Nemôže sa stať že plnka bude tiecť? Bojím sa toho :(
BlazenaSadovska
12.10.2015 21:26 | |
+2 -2
Reagovať
Nie je to môj recept, ale do plnky ide 1,5 salka, je dôležité, aby suroviny mali rovnakú teplotu, neroztečie sa, nemusíte sa báť. Ja zvyknem pridať ešte trochu sušeného mlieka.
Ivaa3
13.10.2015 14:18 | |
+7 -1
Takže keď dám podľa receptu 375 gramov masla a 600 gramov salka tak mi to nebude tiecť :) no skúsim :) Ja mám tiež radšej plnky kde sa salko nemusí veľmi variť. Len raz sa pamätám že mi to veľmi tieklo. Tak sa bojím ale tu to na fotke vyzerá tuhéé tak dúfam že s tým množstvom sa to podarí aj mne. :) Ozaj a ďakujem za odpoveď
BlazenaSadovska
13.10.2015 14:34 | |
+2 -1
Reagovať
Ešte by som Vám poradila, Salko pridávajte po častiach, nie všetko naraz, postupne sa zapracuje a sama uvidíte, koľko treba ešte pridať, to už bude záležať od Vás.
Ivaa3
13.10.2015 19:33 | |
+0 -1
ok vďaka :)
rajka2666
18.10.2015 08:39 | |
+6 -2
Reagovať
odskusane (y) (y) najoblubnejsie
Tominko2231
21.12.2015 14:18 | |
+82 -22
Reagovať
ked dam suroviny na cesto v takom mnozstve ako pisete tak mam s toho taku hustu hmotu ze ani s hrnca nejde von :D v com robim chybu? a cesto po upeceni nieje tvrde ale mäkké a lepkave ledva ho s papiera odlepim
Kika236
14.4.2017 19:42 | |
+6 -1
aj mne sa podarilo lepkave a makke a nemam sajnu kde som spravila chybu. mozete mi poradit?
Tominko2231
24.12.2015 11:50 | |
+18 -5
Reagovať
Uz sa podarila vsetko bolo tak ako malo byt ale cesto ostalo dost suche
00marlenka
16.7.2016 19:59 | |
+10 -3
Reagovať
Dakujem :* vyborna :*
Simus421
6.5.2017 18:21 | |
+8 -5
Reagovať
Takze dnes som ju robila a vydarila, ALE!!- v recepte je uvedene trochu mlieka... dajte tak aspon 2dcl... potom to bude OK :-). A namiesto 12 min. pecte aspon 13-14. Inak rychlo urobena marlenka:-)
Vikkyna
5.6.2017 16:52 | |
+47 -5
Reagovať
Dobry den, prosim Vas, na plechu akych rozmerov ju spravim vysoku ako na obrazku? Dakujem
Leontina-LM
29.7.2017 13:38 | |
+2 -2
Reagovať
Je úžasná, chvalim vás a ďakujem za recept. U nás sa zjedla raz dva tri a hneď padali ďalšie "objednávky" na ňu:)
jaruska131
1.12.2017 03:11 | |
+4 -7
Reagovať
Uzasny recept podrobne vysvetleny dnes som robila,len toho mlieka som dala viac lebo cesto bolo huste a uz sa chladi ☺
polynka77
7.12.2017 20:07 | |
+91 -18
Reagovať
Viete mi prosim povedat rozmery plechu (vnutorne alebo vonkajsie)na ktorom ste to piekli? Lebo ja mam teochu vacsi plech (vacsiu trubu) a musim vsetko prepocitavat;( vdaka
mimka15
20.12.2017 12:36 | |
+26 -4
Reagovať
Včera som skúšala a dnes krájala, musím povedať, že je naozaj veeeľmi chutná a recept jednoduchý, čiže výsledok fantastický, odporúčam ;-)
cicamica13
1.4.2018 11:18 | |
+80 -4
Reagovať
prosím vás môže mi niekto povedať aký rozmer plechu použiť ?
07kaka
2.10.2018 09:05 | |
+9 -2
Reagovať
doporučujem do múky pridať pol lyžičky korenia do perníku - nádherne to cele prevonia koláč
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.