Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Marinovaný steak

Steaky odblaníme, umyjeme, osušíme, potrieme prelisovaným cesnakom a posypeme nahrubo drveným korením. Potom mäso prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme odležať v chlade asi 30 minút. Rozpálime si liatinovú panvicu so silnejším dnom, vložíme do nej steaky a pečieme 3 minúty. Potom mäso otočíme kliešťami (neprepichujeme aby mäso nevypustilo šťavu) a dopekáme 3 minúty. Takto bude steak upečený na stupeň medium. Dobu prípravy môžeme upraviť podľa toho ako prepečený steak chceme dosiahnuť. Upečené mäso necháme odpočinúť 5 minút.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať