Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Lievance bez cukru a tuku

Občas mávame chuť na niečo pôvodné ako palacinky, lievance. Keďže u nás zásadne nič nevyprážame, aj lievance robíme na suchej panvici, niekedy s minimom kokosového tuku, ktorý po zahrievaní nevytvára karcinogénne látky. Nepoužívame ani cukor, teda ani trstinový nie – v tomto prípade, nakoľko pri pečení tiež nie je moc zdravý – karamelizuje,..a vy už viete, že karamel zdravý vôbec nie je. Preto ak sladíme, tak navrch..poliať niečím tekutým, sladkým a plným živín ako je napríklad javorový sirup. Inak, na ten karamel si fakt dávajte pozor. Prešibané firmy zistili, že povedomie ľudí sa zvyšuje a tak cukor na etiketách nahradil práve karamel. Neviem, ktoré zlo je horšie. Ale pite a jedze čisté ingrediencie, nie upravované a rafinované...

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať