Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Bobaľky (pupáky, opekance)

Všetky suroviny dáme do misy a vymiesime cesto. Dáme nakysnúť. Aby sa nám lepšie pracovalo tak si cesto rozdelíme na 4 časti a z každej "ušuľáme" valček, ktorý krájame na malé kúsky. Tie ukladáme na mierne pomúčený plech a upečieme. Oni potom stvrdnú. Na Vianoce si potom zoberie potrebné množstvo a zalejeme horúcim mliekom a necháme odstáť, kým zmäknú. Potom ich ochutíme cukrom a mletým makom. Polejeme roztopeným maslom. Niekto ich ešte pripravuje aj s kyslou kapustou alebo tvarohom, ale u nás vedie jedine mak.

Celkom 2 príspevky

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
gavina
19.12.2014 22:45 | |
+6 -3
Reagovať
Ja to robím takto: to isté, ako je v recepte až po zaliatie horúcim mliekom. Varím sušené slivky vo vode s cukrom a pre arómu dávam vyvariť klinčeky a škoricu / v čajovom vajíčku - aby som potom nemusela loviť /. Týmto sirupom aj so slivkami zalejem bobaľky, pridávam mak, šťavu z citróna a citrónovú šťavu. Mňammmm.
strasnesmrdis
23.12.2014 15:56 | |
+3 -4
Reagovať
U nas sa to vola ze "gugy" :D