Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Pórová polievka so syrom a krutónmi

Cibuľu a pór olúpeme, nadrobno nakrájame. Maslo rozpustíme, pridáme zeleninu a počkáme kým zosklovatie. Potom ju zapražíme múkou, po chvíľke všetko zalejeme vývarom z mäsa a privedieme k varu. Asi 10 minút varíme na miernom ohni. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Po malých kúskoch pridávame do polievky tavený syr. Stále miešame, až kým sa syr úplne nerozpustí. Dochutíme korením a muškátovým orieškom, nakoniec pridáme petržlenovú vňať. Toastový chlieb nakrájame na kocky a upečieme na tuku dozlatova. Polievku rozdelíme na taniere a do každého vložíme upečené krutóny.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať