DISKUSIA: Znojemské uhorky
Uhorky umyjeme, mrkvu, cibuľu a tekvicu očistíme. Cibuľu nakrájame na kolieska, z mrkvy a tekvice pomocou formičky na suché pečivo vykrojíme rôzne tvary. Zo surovín na nálev uvaríme sladkokyslý nálev. Do pohára na zaváranie ukladáme uhorky, kôpor, vykrojené tvary a kolieska cibule tak, aby boli na stene pohára. Zalejeme nálevom, uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 100°C 5 minút.
Celkom
3 príspevky
Zoradiť:
od najstarších
| od najnovších
Anonymný nick
Sorry, no do znojemských uhoriek nikdy ani tekvica, ani zmeska od dr. Oetkera nešli. A o amatérskom a vyslovene neznojemskom náleve, kde chýba množstvo pre chuť veľmi podstatných ingrediencií, už ani nehovorím. Je mi ľúto, že autorka receptu nemala možnosť ochutnať originál pravé znojemské uhorky, a ani nemá predstavu, o čom to vôbec bolo. Aj keď má odvahu to takto nazvať a przniť tak tradičnú receptúru a značku. Navrhujem preto recept premenovať a nezavádzať ľudí...
Podobné recepty
Ďalšie recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick