Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Mrkvové placky s hokkaido tekvicou

Ku všetkému, alebo iba tak :) Myslím, že toto by som mohla robiť každý deň ako palacinky. U mojej rodiny je v kurze dlhodobo pyré. Zo zemiakov, z batatov, v kombinácii s mrkvou, cuketou a hráškom. A k tomu placky zo zeleniny. Ako by „mäsojed“ povedal, príloha s prílohou a kde je mäso? :) Nám doma až tak moc nechýba, staršie dieťa ho má v škole a muž v práci. Zeleninové placky najčastejšie robím ak si myslíme, že v chladničke je zo všetkého dobrého veľmi málo. Potom zoberiem čo je, nastrúham a upečiem ako zeleninový koláč, alebo uplackujem. Placky sa dajú robiť aj zdravšie, teda nie je nutné do nich dávať lepkovú múku, alebo bielu aspoň vymeniť za špaldovú. Vajíčko sa dá nahradiť ľanom, je ešte chutnejší a dodáva jedlu orieškovú a chrumkavú chuť. Tu som však použila ovsené vločky kvôli vápniku a vajko z našej dediny od pani, ktorej sliepky majú vlastné mená a stará sa o nich s láskou a nie so sekáčom :)

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať