DISKUSIA: Prekvapte „oškvarkovou“ pastou na raw-vegánsky spôsob. Áno, bez mäsa.
Chýba vám pochúťka pred telku? Na kúpalisko, či výlet? Na párty? Na Silvestra či Vianoce? Možno vám zachutí práve táto pasta. Skúsila som zmiešať viac ingrediencií, metóda ako v laboratóriu, akurát, že pokusy robím sama na sebe.:) Ochutnávači vzniknutej pasty prehlásili, že chutí ako oškvarková. No a ja som chuť plnky som docielila iba surovými a organickými ingredienciami, bez použitia živočíšnej bielkoviny. Veď ja mäso nejem.toto nebola cielená náhrada, ale vyšiel skvelý výsledok. Pri raw strave sa zvyčajne je to, čo nám chutí v overených kombináciách, Nie je nutné vystavovať celé menu ale zjesť len toľko , na koľko sme hladný. Hlad je prejavená potreba tela po chýbajúcich mineráloch, vitamínoch a enzýmoch, ktoré sa v tepelne upravovanej strave nachádzajú len v malom množstve. Preto pri raw strave zjete oveľa menej, nakoľko surová strava obsahuje organické živiny, ktoré sa hneď vstrebávajú do krvi. Pri potrebe menších porcií čistého jedla (bez konzervantov, cukru a farbív) nastane úbytok tuku a ak jete pestro a to, čo vám prospieva, zásadne sa vaše zdravie vylepší. A je jedno, v akom ste veku.