Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Quinoa kaša s malinami

Toto jedlo je mňa ako dojčiacu maminu veľkým prínosom dobrej energie. Quinoa obsahuje veľa bielkovín, železo a vápnik, naviac je bezlepková a nezaťažuje trávenie. Táto kaša je pripravená rýchlym spôsobom, nakoľko som mala v komore (cháp šuflík plný dobrôt), quinoa vločky. Teda stačí na prípravu len pár minút.

Doplnila som maliny, lebo boli v nočnom supermarkete v zľave a raw (surové) kakaové bôby. Antioxidanty. A vitamín C a E. Super. Môžeme ísť jesť. Toto jedlo je skvelou alternatívou pre celiatikov a ľudí trpiacich intoleranciou laktózy. Nepridávam mlieko, vlastne to vôbec doma nepoužívame. Myslím živočíšne. 

Celkom 2 príspevky

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
Anonymný nick
10.1.2019 18:28 | |
+1 -2
Reagovať
Správne je "nabobtnať". Je to jav, kedy látka zväčšuje svoj objem naviazaním vody do priestorovej mriežky.
ceylon1
9.9.2019 00:43 | |
+1 -0
Vixton sa mýli. Podľa slovníka je správne "napučať": *nabobtnať ↗ správ. napučať (Slovník súčasného slovenského jazyka m - n) Ale pokojne môžeme povedať, že vločky necháme nasiaknuť mliekom. Inak, quinoa sa už môže písať aj "kvinoa" a, samozrejme, tento pokrm sa nevolá "quinoa kaša", ale quinoová alebo kvinoová kaša. (Nehovoríme predsa "čerešňa bublanina", ale "čerešňová bublanina".