Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Čokoládová torta

Je to niekto, kto nemá rád chuť čokoládovej čokolády? Viete, takej ozajstnej z pravého kakaa a nie z kakaovej sušiny ochudobnej o všetky tuky. O dobré tuky. Možno neviete, ale kakaové maslo je veľmi fajn, dostať ho kúpiť aj na Slovensku a ja ho rada používam aj do čokolád, aj do krémov. Dobre tuhne a dá s super potom krájať už ako poleva. Netreba nám syntetické a nezdravé margaríny. S kakaom sa dá dobre hrať, formovať ho a využívať v rôznych štruktúrach..bôby, drvené bôby olúpané, mleté, práškové kakao. Ale je fakt, že kakao aj keď je výborným antioxodantom, pre niekoho môže byť alergénom. Vtedy je dobré jeho mletú konzistenciu nahradiť napríklad karobom. Nedostanete kakaovú chuť, skôr jemne orieškovú, ale farba bude približne rovnaká. V tejto torte je aj probiotikum v tvarohu, pred pečením mi hmota skoro zmizla z misky, chodili k nej deti vylizovať. Keby ste nedali cesto, ale použili napríklad drť datlí a orechov, mali by ste super nepečenú tortu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať