Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Polievka z karfiolu, žltej šošovice a pohánkových výhonkov

Píšem už asi desiaty recept na polievku a tak som si uvedomila, že koľko dní, toľko polievok, že by to bol aj námet na knihu . U nás ani hlavné jedlo nemusíme mať, lebo polievky jeme napol litre a sú naozaj husté a v rôznych štruktúrach. Snažíme sa o čo najviac vegánske jedlo, aby laktóza a lepok nebrzdili dobré trávenie. Týchto zložiek je dosť v inej strave, preto polievky tvoríme dosť často takto diétne. Napriek tomu, chutia výborne. Táto je jednoduchšia ako jednoduchá. Plná vzácnych a telu prospešných látok. Bielkoviny, rutín, karotén, vitamín A, železo a vďaka hrachu aj chlorofil. Ak bude jesť polievku aj menšie dieťatko, pohánkové výhonky vynechajte, môžu mu vraj spôsobiť ťažšie trávenie. Namiesto nich doplňte napríklad bazalku alebo čerstvú petržlenovú vňať....ideme na recept.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať