Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Paradajkovo-zeleninová polievka

Paradajková sezóna je asi najkrajšie obdobie v záhrade. Hlavne v našej mini, lebo sú tam vlastne len paradajky a špenát s bylinkami, papriky sme už zjedli 😊. Paradajkové zjeme len my dve, Linda a ja. Červené omáčky si vyrábame minimálne raz do týždňa v každom ročnom období. Kombinujeme s každou zeleninou, strukovinou, bylinkami. Mňam. Aj táto polievka vznikla kombináciou kopy paradajok a zeleniny, ktorú som dostala výmenou za kvások. Potom je v nej patizón, trošku brokolice. A bylinky z našej záhradky. Taká voňavá. A rýchla. Ale poznám fajnšmekrov, ktorí paradajky varia na polievku aj 4 hodiny na „pomalom“ ohni. Bohužiaľ, rajčinky patria pre svoj vysoký obsah histamínu k takmer zakázaným potravinám pre ľudí trpiacich touto modernou intoleranciou. My si ich našťastie dopriať môžeme a tak užívať ich zdraviu prospešné benefity.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať