Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Lahodný jarný krém z medvedieho cesnaku

Upiekla som čierny chlieb. Zafarbený extra tmavým práškom aktívneho čierneho uhlia. To bude ďalší recept. No ako som ho krájala aj na fotenie aj ku konzumácii, zostali mi na doske odrobinky. Zhrnula som ich na tanierik a vysušila. Nerada plytvám hocičím, tieto drobky sú však zaujímavé aj svojim zložením a hlavne farbou. Vedela som, že ich použijem na polievkový krém zelenej farby, ktorý sa práve varil v hrnci na sporáku. Z našej nedeľnej prechádzky lesíkom sme si priniesli medvedí cesnak. Prvý tohoročný, stále však veľmi krehký a tak sme len opatrne, aby bolo do nátierky a na polievku. Kvôli imunite. V zľave som zohnala karfiol, cesnak som vybartrovala za chlebík, medvedí cesnak natrhala a už len pár ingrediencií...táto polievka v podstate vyjde celkom lacno. Aspoň ja vždy zacielim pozornosť pri zelenine, na zľavnenú, často bývajú za naozaj výhodné ceny ešte využiteľné potraviny za symbolické ceny. Na tepelné spracovanie úplne super 😊. Nevadí, ak nebudete mať medvedí cesnak, magickú zelenú polievke dodá čerstvý špenát.

Celkom 1 príspevok

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
retriever0071
7.4.2021 20:04
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.