Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Bulgur s kyslou kapustou a špargľou

„Bulgur sa predáva pomenej“, hovoria mi obchodníci, „mnohí ľudia netušia ako ho majú pripraviť aby chutil“. Tak skúsime tento recept, lebo jeho príprava je úplne jednoduchá a jedlo chutilo od dvojročnej dcérky po tatina. Bulgur som premyla a namočila do vody v miske tak, aby bol zaliaty. Po hodine, kým som bola s malou dcérkou vonku, voda vsiakla, pšeničné zrnká bulguru zmäkli a jeho príprava potom bola veľmi rýchla. Pôvodne som ho chcela pripraviť len s mrkvou ale môj pohľad do chladničky zariadil iný výber. Kyslá kapusta, posledná cibuľa, dve posledné stonky zelenej špargle a kúsok tekvice hokkaido. Vo finále jedlo zahralo farbami jesenného lístia, s drobnými krúžkami zelenej špargle. Dá sa zjesť aj studené, resp. udržiavané v izbovej teplote bez ohrievania. Aj ako desiata pre dieťa do školy. Hodí sa cvikla, uhorka..ja som zvolila prepeličie vajíčka uvarené natvrdo, za hrsť čerstvých klíčkov hrachu a mladú čakanku.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať