Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Voňavý špenát s fazuľou a pečeným batatom

Špenát je podľa mňa zázračná zelenina. Ak sa vie dobre pripraviť, môže byť jeho kombinácia s inými plodinami nielen farebným, ale hlavne výživným potešením pre telo a aj dušu. Mala som upečené bataty, ktoré naše menšie dieťa vytrvalo odmieta. Vždy skúsim ponúknem a ...zjem 😊. Jej som teda spravila ryžu s cviklou a ja aj kvôli receptu a blogu dorobila špenátovú fazuľu. Lebo fazuľa mi zostala v chladničke, celú som ju neminula do polievky. Keďže som vedela, že špenát nebudú deti jesť, dovolila  som si pridať doňho viac korenín. Rímsku rascu a štipku kurkumy. Pre chuť, pre farbu, pre zdravie.   

Celkovo ma chuť kombinácie tohto rýchleho jedla prekvapila.  Doplnila som ešte zostatok z dcérinej basmati a exotický obed bol veľmi rýchlo zjedený.

 

Pri používaní kurkumy je naozaj dobré si správne vybrať dodávateľa. Ja vždy staviam na bio kvalitu, nakoľko viackrát sa mi stalo, že bola horká, alebo len veľmi slabej chuti. Kurkuma je veľmi dobré prírodné antibiotikum, ktoré nepoškodzuje črevnú flóru. Nie je nutné ju konzumovať každý deň, ale ak viete, že sa vystavíte ohrozeniu virotického okolia (nemyslím tým váš počítač), kurkumu si pridajte do jedla, medu, či jogurtu. Výborná ako prevencia, ale i ako liek či chutná korenina. No a farbivo 😊.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať