Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Dobrá polievka z mrkvy a pohánky s fazuľkovými luskami

Dostali sme od susedy bio zelené fazuľové lusky. Časť som hneď dala zmraziť pre zimné obdobie, zvyšok som použila do fakt dobrej polievky. Lusky okrem chlorofylu obsahujú vitamíny A, B3, K, z minerálov nájdete železo, horčík, draslík aj vápnik. Pre svoju jemnú a lahodnú chuť a pomerne jednoduché a rýchle spracovanie sú dobrou ingredienciou pre rýchle recepty. Keď ich nakrájam nadrobno, u nás ich v polievke či ryži zjedia aj prieberčivé deti. Mrkvu je skvelé konzumovať v lete aj kvôli podpore prirodzeného opálenia, pre svoj obsah karoténu. Vynikajúci je aj mrkvový olej. Z mrkvy môžete konzumovať aj vňate, ak sú v bio kvalite a najlepšie z vlastnej záhradky, rovno odtrhnuté a posekané do šalátov. Teším sa na prvé semienka z nášho permakultúrnej výsadby. Tento rok bol bohatý na úrodu a v tejto polievke sú použité aj drvené semienka kôpru z nášho záhonu. Napomáhajú tráveniu, zlepšujú peristaltiku čriev...a majú skvostnú chuť a prekrásnu vôňu. Ak ich nemáte, do polievky použite pokojne rascu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať