Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

DISKUSIA: Karfiolová polievka v jesenných farbách

Karfiol sa u nás zje aj surový, aj je taký chrumkavý. Minule mi kamarátka doniesla nakladaný, mierne pikantný, úplné nebíčko v papuľke. Napiekla som k nemu chlieb z kvásku a celý sme ho s nátierkou a karfiolom zjedli 😊. Vy máte radi karfiol? Viete, že je aj zelený či fialový, alebo žltý? My sme síce biely kupovali, ale polievku som dofarbila zvyškom výbornej tekvice hokkaido. Krásnu farbu celá polievka dostala, a deťom viac chutí oranžová, ako biela. Deti u nás nemajú radi bylinky v polievke, keď tam niečo pláva, čo je pre nich naviac. Zaujímavé je, že napríklad s kôprom problém nemajú. Zrejme pre nich nemá až takú výraznú chuť a je jemnejšie nasekaný ako petržlenová vňať. Nejako mi to nevadí, pôsobí výborne na trávenie a peristaltiku čriev. Polievka je výborná, rýchla a dá sa použiť v rôznych textúrach od hladkej krémovej, cez potláčanú alebo kombinovanú.

« Späť na recept

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...