Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Jahodovo – maková torta pre lepší deň

Vždy, keď oslavuje môj manžel, tvorím mu tortu podľa jeho chute. Môj manžel oslavuje vždy v zime, aj meniny aj narodeniny, no napriek tomu takmer každý dezert je tvorený s jahôd, ktoré má naozaj veľmi rád. Aj keď som zástancom lokálnej a sezónnej úrody, niekedy si spravíme výnimku. Mak je zo Slovenska a jablká tiež, ľan som si dopestovala na tento dezert sama v záhrade. Cesto si môžete kúpiť lístkové ako ja, ale dá sa spraviť aj domáce, teda ak viete dopredu, že budete tento koláčik robiť. Keďže sa snažím o čo najmenšiu spotrebu čohokoľvek živočíšneho, aj na želatínu som použila náš obľúbený agar agar. Želírovací prášok je z riasy. Vegánsky. Zo zvyškov v hrnci vždy robím deťom cukríky. Niečo ako gumy mackovia. Agar je aj z výživového hľadiska výborným spoločníkom.

Celkom 2 príspevky

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
kubilu
20.11.2018 11:32 | |
+3 -0
Reagovať
No neviem, nepečené lístkové cesto? To by som asi nezjedla...:(
dobruchut.sk
13.12.2018 17:30 | |
+1 -0
dobry den, ospravedlnujeme sa, v recepte sme mali chybu, informacia o peceni je uz doplnena