Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Pohánka narýchlo

Kto z nás nesiahne po recepte na ultrarýchle jedlo? Pre mamu malého tvorčeka ako ja, musí byť varenie efektívne, ešte aj zaujímavé, lebo dieťatko mi často pomáha. Najmä s čistením mrkvy a cukety.

V tomto recepte je použitá vopred uvarená pohánka. Celé, lúpané zrnká varím v hrnci so slanou vodou, s cibuľou v celku a s cesnakom. Zeleninu od pohánky po uvarení oddelím. Pohánku scedím a uložím do chladničky- ak z nej ešte nepripravujem jedlo. Tak z nej môžem odobrať potrebné množstvo a každému z rodiny pripraviť čerstvé jedlo vtedy, keď príde domov a s ingredienciami, ktoré má rád.

Pohánka je pre mňa zahrievajúca a chutí mi najmä v chladných mesiacoch roka. V termoske ju nosím dcérke do auta, keď sa v zápche presúvame zo škôlky domov, alebo ideme niekam na výlet, či na balet, výborne ju takéto svieže, no sýte jedlo posilní.

K pohánke sa hodí aj ovocie, čerstvé aj sušené. Preto je super mať ju v komore. Naviac neobsahuje lepok, teda ak je balená v bezlepkovom prostredí, je bezpečná aj pre celiatikov. A hocikedy si ju viete v kvalitnom mixéry vymlieť na múku. Pridať do palaciniek, koláča. Alebo do hustej polievky.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať