Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Šošovicová polievka s kvakou

Kvaku zvyčajne kupujem na trhu. Táto „moja“ ma upútala špirálou, ktorú do nej vyhrýzol nejaký zemný tvor a teta mi ju preto dala lacnejšie. Mám z nej ešte polovicu, lebo bola veľká, ale po dnešnom chrumkavom šaláte ju zajtra isto mienim práve na jeho repete.  Kvaka je pôvodná slovenská plodina, ktorá sa vracia pomaly aj na súčasné taniere. Bola tu ako základná potravina pred zemiakmi, tie ju postupne vytlačili do úzadia.

Na internete sa píše, že kvaka nemá takmer žiaden tuk a dodáva málo energie, preto je výborná pri redukčnej diéte. Pri žalúdku aj zostaneme, pretože je efektívna pre dobré trávenie. Vďaka svojim účinkom zbavuje telo kyseliny močovej a tak napomáha pri liečení reumy a dny.

Kvaka je chuťovo horkastá a možno nie každému zachutí. V polievke ju u nás doma zjedli všetci, opečenú s tymianom a cesnakom na kváskovom chlebe iba ja 😊. Ak vyskúšate oba recepty, skúste nám napísať ako vám chutili.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k tomuto článku.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať