Pridať recept
Späť na recept

DISKUSIA: Šišky s marhuľovým lekvárom

Múku preosejeme, pripravíme si kvások. Keď vykysne pridáme cukor, maslo, rum, žĺtky, bielky vyšľaháme vidličkou a pridávame vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme vláčne, nie veľmi husté cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.

Celkom 22 príspevkov

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Zoradiť: od najstarších | od najnovších
tvojasom
15.2.2013 20:59 | |
+17 -8
Reagovať
Daj tam 8 lyžíc Umu a garantujem, že nespotrebuješ viac ako 1,5 dl oleja ... a múka môže byť aj polohrubá. Cesto treba dobre vypracovať a nechať asi hodinu kysnúť
tvojasom
15.2.2013 21:01 | |
+12 -18
Reagovať
... a v rozpise chýba 6 vajec ... dávam 3 celé + 3 bielky do cesta. Z 3 bielok urobím sneh, do ktorého zašľahám jahodový džem, mňam
BlazenaSadovska
15.2.2013 22:22 | |
+21 -6
Reagovať
Ja dávam len 3 vajíčka, receptov je veľa, každý má ten svoj. Naozaj v rozpise nie sú. Pardon!
Anonymný nick
25.2.2017 05:42 | |
+1 -11
Dobrý den chcem vyskusat vase sisky ale som tam videla ze je tam napisane 1dl oleja neviem co to znamena ci jeden liter na smazeni alebo este pridat do cesta 1 dcl oleja. dakujem.
joko2
17.2.2013 17:46 | |
+0 -3
Reagovať
múku použi polovicu polohrubej a polovicu hladkej múky a vajíčka na 1 kg múky 1 celé a 1 žltok. Ostetné veci a aj postup je ok
Vendelincok
17.2.2014 08:29 | |
+16 -3
Reagovať
však pridajte aj vy vase recepty aj s fotkou. tento som skusala a je velmi dobry a aj bez vasich uprav. kazdy recept je iny a ziadny nemusi byt zly
BlazenaSadovska
17.2.2014 08:34 | |
+24 -6
Reagovať
Ja som ich robila pred týždňom, nechcem sa chváliť, ale vydarili sa perfektne. Recept je uvedený správne aj s vajíčkami. Robím ich už celé roky a vždy sa mi podarili.
Anonymný nick
6.4.2014 17:48 | |
+25 -42
Reagovať
jak do*** si mam urobit kvasok? som chlap a v živote som nepiekol akurat si chcem urobit šišky a aj to tu je nekompletny recept. ***m taky recept
BlazenaSadovska
6.4.2014 19:07 | |
+90 -23
Reagovať
Slušnosť nadovšetko, kvások sa robí tak, že do cca 150 ml vlažného mlieka v pohári dáme malú lyžičku kryšt. cukru, trochu múky a rozmrvíme droždie, ktoré asi za 10 - 15 minút vykysne, pridáme k ostatným ingredienciám a vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť. Ďakujem snáď sme sa pochopili.
Anonymný nick
24.4.2015 17:00 | |
+29 -27
a potom to mam zmiesat? *500*
BlazenaSadovska
1.11.2017 10:41 | |
+4 -2
Ďakujem veľmi pekne všetkým za komentáre, ktorým sa šišky podľa ôôjho receptu vydarili a chutili super:))
Anonymný nick
27.1.2017 05:29 | |
+20 -13
Reagovať
Ďakujem za skvelý recept, šišky som robila po prvý krát a boli fantastické, nadýchané, do večera bolo po nich☺ a vôbec neboli napite olejom.
Anonymný nick
16.2.2017 22:14 | |
+22 -6
Reagovať
Dobrý deň, ešte ma ani jeden recept od pani Sadovskej nesklamal, takže zajtra skúšam tieto šišky. :)
Anonymný nick
5.8.2017 14:18 | |
+32 -20
Reagovať
Vyborny recept 👌🏻🔝 Sisky boli krasne nadychane, lahke jemne cesto. Inac ich uz ani nebudem robit 😊 Pani Sadovska len sa chcem spytat to 1 dcl oleja ide do cesta? Ja som ho tam nedala a aj tak boli vyborne. Dakujem Silvia
BlazenaSadovska
1.11.2017 10:58 | |
+26 -13
Nie, ten olej je nejaký omyl, nejde do cesta. Má byť 1 liter na vyprážanie alebo podľa potreby. Ďakujem a som rada, že sa Vám vydarili a chutili:))
Anonymný nick
11.10.2017 22:44 | |
+57 -31
Reagovať
Ty si chlap? Ty si jedno sproste decko nevychovane a nie recept ale ty si nekompletny preto ti nema kto robit sisky tupec vymlety!
BlazenaSadovska
1.11.2017 10:45 | |
+56 -35
Reagovať
Ešte jedna poznámka, ten 1 dcl oleja nejde do cesta, má byť 1 liter oleja na vyprážanie, alebo podľa potreby, šišky v ňom musia plávať. Poprosím redakciu o opravu, chybička sa stala. Ďakujem za pochopenie:)) Inak je všetko ok.
Anonymný nick
15.8.2018 19:40 | |
+28 -25
Reagovať
Zajtra sa ich chystám urobiť, verím, že budú super, ako všetky recepty od Vás, ktoré som doteraz robila. Šišky idem robiť prvýkrát...
Anonymný nick
30.8.2018 19:32 | |
+60 -42
Reagovať
Krásne sa mi podarili,úplne bez problémov,ešte raz veľké ďakujem.
BlazenaSadovska
18.1.2020 10:34 | |
+20 -34
Super, teším sa, že sa Vám podarili, aj keď veľmi oneskorene:))
Anonymný nick
2.10.2020 13:44 | |
+132 -66
Reagovať
Môžem sa spýtať, môžem vynechať ten rum? 🤔🤔🙈 Ďakujem za odpoveď, prajem pekný deň 🙂
Sonja5
16.1.2022 19:53 | |
+20 -12
Reagovať
Veľmi dobré, ako všetky Vaše recepty. Ďakujem