DISKUSIA: Najlepšie mäkké medovníčky
Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na perníčky preosejeme cez sitko.
Celkom
76 príspevkov
Zoradiť:
od najstarších
| od najnovších
naozaj sú perfektné a vôbec nie tvrdé. Ja som do nich pridala trochu vlašských orechov, naozaj môžem odporučiť :-)
cesto sa dava do chladu odlezat,a je jasne ze sa s nim nerobi hned po vybrati z chladnicky ale sa vytahuje bud vecer alebo aspom 4h pred robenim medovnikov co by mala asi kazda gazdinka vediet. :) takze aj ked je cesto tvrde co je po vybrati z chladnicky nomalna vec treba ho vopred vybrat a cesto si zarobit aspom 3 dni pred pecenim,myslela som si ze to bude vediet kazda gazdinka a netreba to tam pisat *503*
a to kde si videla robit medovniky hned?ved kazdy medovnik stoji v chldnicke a ke dviem ze budem zajtra piect tak si cesto vytiahnem vecer alebo rano a ja som lepsie medovniky nejedla,su stale makucke aj ked uz maju skoro mesiac,super receptik
mne sa ten koreninovy pripravok nepaci, mam radsej korenie pernicky, ale kludne mozete dat podla seba, hoci aj samotnu skoricu a kakao aj to tam ma niekto rad
no nechali ste ich dlho v rure, toto je recet na skutocne mäkke medovnicky pecieme ich v rodine vyse 30 rokov a nikdy v zivote neboli tvde, ani nikto komu som dala recept ich tvrde nemal, a komentare o tom ze su mäkke skutocne o tom aj svedcia ;)
Ahojte....dnes vecer ked mi maly zaspinka chcem davat piect....ak sa mozem opytat na 180° cca ako dlho ich treba piect?dakujem vam za radu....
ahoj, ono sa to neda presne povedat ze kolko,kazda rura je ina, pokial budu upecene , ja ked ich vytahujem z rury tak su este trosoku mäkke lebo ked ich nechate dlho vysusia sa a budu tvrde a nikdy nezmäknu, a oni dojdu este na plechu,maly by mat taky zaltisty povrch
Cesto je zarobene , a zarobim asi este jedno, zda sa mi malo cesta z 1 davky, ja ich budem potrebovat asi 2-3 davok :) *500*
zalezi aj od toho ake velke vormicky použijes, pretoze neviem potom kolko by si mala co su recepty na 400g muky a tu ide az 750 plus ostatne suroviny, a je toho dost ja mám tak 8 plechov , takze radsej si upec a pockaj na vysledok a potom pec :-D
ja som piekla prvy okolo 12 min a to uz bolo moc... 2. a 3. plech tak 10 min a potom sledovala trubu aby moc nestmavli, ked su uz tmave, uz budu tvrdsie..chrumkavejsie, ale aj tak chutne! :D ale zalezi asi aj od velkosti formiciek, ja som robila take mensie, na 2 zahryznutia ;)
ahojte...ja som ich piekla v nedelu a sú stale mäkke...mám ich v sáčku..bez chleba a jablka..piekla som ich 10-12min.... (y)
Tak prave som dopiekla z pol davky..1. plech - su trosku chrumkavejsie (tym padom tmavsie :P)...a 2. a 3. som uz nechala kratsie a su super, makkucke... zajtra sa pojdem pohrat so zdobenim :)
dakujem za receptik :)
To korenie na perničky tam ide cele???.. lebo recepty co som mala doteraz uvadzali len 1 kavovu lyzicku....tak pre istotu sa pytam...lebo je dost velke to korenie....Dakujem za odpoved :)
Podobné recepty
Ďalšie recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si: